dijous, 24 de desembre del 2009

Activitats final curs 08-09

El final de curs 08-09 de judo, va acabar amb 2 activitats.
Una va ser el campionat federatiu aleví celebrat el 30-5-09, on els nostres representants van ser el Marc Solé i la Roser Beltrà, aquest campionat es caracteritza per la seva dificultat, ja que participen els millors judoques de Catalunya de la categria aleví que correspon al nens i nenes que fan durant el curs 5è i 6è de primaria.
Agrupats en lligues de 3 o 4 judoques, el Marc va quedar primer del seu grup, i la Roser segona. Felicitats a tots dos per les seves ganes i dedicació.
La segona activitat es va fer el 6 de JUNY a l’escola Pare Manyanet per la diada de l’esport, la secció de judo va organitzar una activitat diferent a la que estem acostumats.
Aquesta vegada es va tractar d’una MASTER-CLASS seguida d’un CONCURS TÉCNIC.
Els alumnes més grans de l’escola i que han estat competint durant el curs passat en el ranking català infantil, cadet i junior, obtenint molt bons resultats, varen venir a donar als més joves una injecció de moral i de coneixements.
Ens van explicar quines són les seves técniques favorites, amb les quals han guanyat part dels seus combats i quin ha sigut l’esforç que han hagut de fer per assolir els resultats obtinguts durant aquest curs.
Tot plegat un valuós exemple d’esforç i dedicació que van transmetre als participants. Seguit d’aquestes lliçons, ells mateixos varen fer de jutges en un concurs tècnic, on els participants varen fer demostracions de claus de judo en un treball en parelles, que portaven preparant des de feia temps a les classes de judo.
En aquest concurs, tots els judoques feien una demostració dels seus moviments amb un company que es prestava a fer de uke, es a dir deixar-se fer les claus. La puntuació que obtenien era la suma dels 4 jutges, 2 alumnes de la classe dels grans, Marc Lope (3er en el ranking català cadet del curs passat) i l’Àngel Valls(4rt en el ranking català cadet del curs passat), I dos alumnes del gimnàs Squash-4 amb molt bons resultats competitius l’Anna Latorre i Laia Sant.
En una primera ronda, encara i fer el concurs amb un company, la seva participació era individual. Es classificaven per la final els 4 judoques amb millor puntuació. Demostraven les seves claus però tot i no haver-se classificat, si el company es classificava es podia gaudir de fer la final en el paper de Uke (es a dir el que es deixa fer les claus i es projectat al terra).
En el concurs participaven nens i nenes de 3er fins a 6è de primaria, i paradoxalment el guanyador va ser un nen de tercer, el Sergi Girau, junt amb el seu company que va prendre el paper de Uke, Max Àlvaro.